Joodse wortels van Maria

Wat weet jij van de Joodse wortels van Maria? Ken je de beelden van Maria in het Oude Testament? En in Openbaringen? Ik ben zelf niet opgevoed met Maria. In de gereformeerd-vrijgemaakte kerk van mijn jeugd stonden we weinig bij haar stil.

“Van nu af zullen alle geslachten mij zalig prijzen”, zingt Maria in haar lofzang. Nou, ik was daar niet mee bezig. En nóg heb ik moeite om erbij te komen. Paulus staat me nader, eigenlijk.

Maar ik ben aan het inhalen. Langzamerhand ontdek ik dat er veel lijnen door de bijbel lopen waar Maria op staat. Van Genesis tot Openbaringen zie ik nieuwe betekenissen bij oude begrippen. Niet alleen interessant, maar ook blij makend! Hoofd en hart.

Jesus and the Jewish Roots of Mary is een boek waar ik op dit moment in bezig ben. Brant Pitre legt alles helder uit en ook al is hij duidelijk rooms-katholiek, hij verwijst op zo’n manier naar bronnen in en naast de bijbel dat je goed je eigen zienswijze kunt ontwikkelen.

 

2019-01-14T19:57:19+01:0014 januari 2019|

Geef een reactie