Welkom!

Fijn dat je deze website gevonden hebt.

Je hebt vast al gelezen wat de naam ‘Vidimus Stellam’ betekent: wij hebben een ster gezien. De woorden komen uit een lied dat gezongen wordt op het feest van Driekoningen. De wijzen uit het oosten gaan op weg omdat zij een ster hebben gezien als teken van de geboorte van de koning van Israël (Matteüs 2). Zij willen hem eer bewijzen en komen uiteindelijk, met hun geschenken – goud, wierook en mirre – terecht in Betlehem, bij de kribbe van Jezus.

Ze zijn onderweg, omdat zij een ster gezien hebben. Passend bij dit beeld is deze website bedoeld voor mensen die onderweg zijn, op zoek naar God. Je kunt deze site zien als een soort pleisterplaats, een plek om op adem te komen en nieuwe inspiratie op te doen voor je weg.

Het logo van Vidimus Stellam laat dit ook zien: de lijnen van de V en de S vormen een landschap, heuvels, en de ster staat erboven. De ster en het woord ‘stellam’ zijn blauw, de kleur van de hemel; het woord ‘vidimus’ is roodbruin, de kleur van de aarde. De lijnen van God en mens raken elkaar. Hij de ster, wij die zien.

De letters in het logo staan niet netjes op één lijn. Dat past bij het feit dat onze weg niet altijd perfect en recht is: ons leven is vaak genoeg rommelig en van koers af. Ook dat hoort bij de reis.

Ik hoop dat we via deze website tochtgenoten worden en soms even samen door het landschap gaan.
Vrede en alle goeds toegewenst op jouw weg!

Hartelijke groet,
Sarine

Barendrecht, 8 september 2018

 

Het logo van Vidimus Stellam is gemaakt door Jojanneke Kronenburg van Jo Design & Communication.

Het ontwerp van de website is gemaakt door Kees Lamper van Lamper Design en met de nieuwsbrieven ben ik geholpen door Judith Hompe van La Vie Virtueel.

Over het waarom van deze website en over wie ik ben, kun je meer lezen op de pagina Over.

 

 

2018-11-06T17:45:35+01:008 september 2018|

Geef een reactie